Piept de pui la grătar cu legume
La prânz am vrut să iau masa la restaurantul de la muncă, dar am stat câteva minute bune și nu m-a băgat nimeni în seamă, făcându-mă să-mi pierd răbdarea. Mi se făcuse așa o poftă de piept de pui la grătar cu legume, de nu vă pot descrie.
Așa că de cu seară m-am dus la Kaufland să-mi iau o tigaie pentru grătar (vă vine să credeți că nu aveam?) și, evident, ingredientele: o caserolă de piept de pui, din care am folosit o jumătate de piept (deci cam un sfert de caserolă, cred), niște legume pentru tigaie la pungă (foarte, foarte bună combinația: cartofi, ceapă, broccoli, morcovi, praz și nu mai știu ce), respectiv niște condiment din ăla 100% natural de la Fuchs pe post de sare (vreo 9 lei punga babană, deci moca). Și am luat și niște cașcaval, că-mi era poftă.
Pieptul de pui l-am tăiat fâșii (se poate lăsa și întreg, chestie de preferințe personale) și l-am pus în tigaia pentru grătar, iar după ce s-a albit un pic carnea pe ambele părți am adăugat și legumele (cam o jumătate de pungă). La final, peste câteva dintre fâșiile de carne de pui am pus niște cașcaval Olanda de la Napolact.
Evident, a ieșit foarte bine (doar nu credeați că mi-am ieșit din mână sau ceva?):
No, poftă bună.
Fi amabil şi spune-mi exact ce scrie pe punga cu legume. N-am nimerit nici de-al dracului o combinaţie care să-mi placă! Nu că aş uza prea tare (spre deloc chiar) cărucioarele de la shitmarket. Am o ‘elementară’ pe lângă casă, da mă seacă cu pungi pline-pline de mazăre şi ceva morcovi. A, şi dacă e la Billa, că asta am destul de aproape ca să merite 😀
Vita Star Country scrie pe punga portocalie (jur că am căutat și amestec de legume pentru tigaie făcut în România, dar n-am găsit). N-are mazăre prin ea sau n-am văzut-o eu. S-ar putea să găsești și la Billa.
Oooooo, ce bine arata. Cred ca este si bun. Yamiiii! Eu azi am facut un pilaf cam gretos si imi pare rau tare de el . Mi s-a cam aplecat de la el. :(( Am scapat prea mult ulei de data asta si nu trebuia.
Orez cu ulei… Ce risipă :-& E păcat de orez să îl nenorocești cu ulei (sau ceapă) :-&
Ce idee de pastă de ceapă mi-ai dat… =)) Oare să o fac cu maioneză sau cu smântână?
Cu maioneză, că doar ți-ai luat bicicletă ca să o poți da jos 😛
Da, păi în ritmul ăsta trebuie să-mi iau și o piscină. =))
Sau ai putea să îți închizi balconu’ și să dai drumu’ la un furtun acolo. O să ai și piscină și acvariu, simultan 😀
Ideea la un pilaf bun este să folosești cât mai puțin ulei, preferabil să nu folosești deloc.
Arata bine. eu imi mai fac pe gratar si rosii, bostanei, ardei gras si ceapa. Este o combinatie mortala. Imi place la nebunie. Si in plus de asta este si sanatos.
Ardei gras la grătar. Cu gogoșari. Uuuu, vreau. 😀
Din câte am observat, Vita Star e marcă proprie Kaufland, așa că nu ai șanse s-o găsești la Billa.
Ca o completare, vedeți că pe spatele pungilor cu legume congelate scrie procentul din fiecare ingredient, deci citiți eticheta când cumpărați ceva.
Are șanse să găsească ceva asemănător. Amestecul are broccoli, cartofi, morcovi, porumb, ceapă, praz (destul de puțin) și ciuperci. Fără mazăre.