Piept de pui la grătar cu legume

La prânz am vrut să iau masa la restaurantul de la muncă, dar am stat câteva minute bune și nu m-a băgat nimeni în seamă, făcându-mă să-mi pierd răbdarea. Mi se făcuse așa o poftă de piept de pui la grătar cu legume, de nu vă pot descrie.

Așa că de cu seară m-am dus la Kaufland să-mi iau o tigaie pentru grătar (vă vine să credeți că nu aveam?) și, evident, ingredientele: o caserolă de piept de pui, din care am folosit o jumătate de piept (deci cam un sfert de caserolă, cred), niște legume pentru tigaie la pungă (foarte, foarte bună combinația: cartofi, ceapă, broccoli, morcovi, praz și nu mai știu ce), respectiv niște condiment din ăla 100% natural de la Fuchs pe post de sare (vreo 9 lei punga babană, deci moca). Și am luat și niște cașcaval, că-mi era poftă.

Pieptul de pui l-am tăiat fâșii (se poate lăsa și întreg, chestie de preferințe personale) și l-am pus în tigaia pentru grătar, iar după ce s-a albit un pic carnea pe ambele părți am adăugat și legumele (cam o jumătate de pungă). La final, peste câteva dintre fâșiile de carne de pui am pus niște cașcaval Olanda de la Napolact.

Evident, a ieșit foarte bine (doar nu credeați că mi-am ieșit din mână sau ceva?):

Piept de pui la grătar cu legume și cașcaval

Piept de pui la grătar cu legume și cașcaval

No, poftă bună.

13 Comentarii

  1. Puiu 25 februarie 2011 la 23:31 - Raspunde

    Fi amabil şi spune-mi exact ce scrie pe punga cu legume. N-am nimerit nici de-al dracului o combinaţie care să-mi placă! Nu că aş uza prea tare (spre deloc chiar) cărucioarele de la shitmarket. Am o ‘elementară’ pe lângă casă, da mă seacă cu pungi pline-pline de mazăre şi ceva morcovi. A, şi dacă e la Billa, că asta am destul de aproape ca să merite 😀

    • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 12:11 - Raspunde

      Vita Star Country scrie pe punga portocalie (jur că am căutat și amestec de legume pentru tigaie făcut în România, dar n-am găsit). N-are mazăre prin ea sau n-am văzut-o eu. S-ar putea să găsești și la Billa.

  2. Daniela 26 februarie 2011 la 00:03 - Raspunde

    Oooooo, ce bine arata. Cred ca este si bun. Yamiiii! Eu azi am facut un pilaf cam gretos si imi pare rau tare de el . Mi s-a cam aplecat de la el. :(( Am scapat prea mult ulei de data asta si nu trebuia.

    • Mihai Todor 26 februarie 2011 la 00:50 - Raspunde

      Orez cu ulei… Ce risipă :-& E păcat de orez să îl nenorocești cu ulei (sau ceapă) :-&

      • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 12:15 - Raspunde

        Ce idee de pastă de ceapă mi-ai dat… =)) Oare să o fac cu maioneză sau cu smântână?

        • Mihai Todor 26 februarie 2011 la 14:04 - Raspunde

          Cu maioneză, că doar ți-ai luat bicicletă ca să o poți da jos 😛

          • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 16:35 -

            Da, păi în ritmul ăsta trebuie să-mi iau și o piscină. =))

          • Mihai Todor 26 februarie 2011 la 23:59 -

            Sau ai putea să îți închizi balconu’ și să dai drumu’ la un furtun acolo. O să ai și piscină și acvariu, simultan 😀

    • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 12:13 - Raspunde

      Ideea la un pilaf bun este să folosești cât mai puțin ulei, preferabil să nu folosești deloc.

  3. ciresica 26 februarie 2011 la 08:15 - Raspunde

    Arata bine. eu imi mai fac pe gratar si rosii, bostanei, ardei gras si ceapa. Este o combinatie mortala. Imi place la nebunie. Si in plus de asta este si sanatos.

    • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 12:21 - Raspunde

      Ardei gras la grătar. Cu gogoșari. Uuuu, vreau. 😀

  4. TNH 26 februarie 2011 la 15:02 - Raspunde

    Din câte am observat, Vita Star e marcă proprie Kaufland, așa că nu ai șanse s-o găsești la Billa.
    Ca o completare, vedeți că pe spatele pungilor cu legume congelate scrie procentul din fiecare ingredient, deci citiți eticheta când cumpărați ceva.

    • Robin Molnar 26 februarie 2011 la 16:36 - Raspunde

      Are șanse să găsească ceva asemănător. Amestecul are broccoli, cartofi, morcovi, porumb, ceapă, praz (destul de puțin) și ciuperci. Fără mazăre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.