Masa Zilei, rețete vechi din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

În cadrul evenimentului Someș 2021: Sunt Riveran, într-o plăcută duminică de August ne-am dus la evenimentul intitulat Someș Delivery, în cadrul căruia am achiziționat o colecție micuță de decupaje din Timpul Familiei ale rubricii Masa Zilei de Sanda Marin.

Cumva, mi s-a părut relevant să încerc să-i expun publicului interesat o serie de rețete din perioada 1941 – 1943, așa că iată-le:

  1. Masa Zilei: Măcriș cu ouă, drob de miel cu salată și cremă de griș;
  2. Masa Zilei: Chiftele cu brânză și orez, musaca de varză și cremă de vanilie;
  3. Masa Zilei: Salată rusească, pui înăbușit, cu sos de parmezan și prăjitură de mălai;
  4. Masa Zilei: Găluște de mălai cu smântână, pârjoale moldovenești cu cartofi și savarina;
  5. Masa Zilei: Sufle de spanac, gâscă cu castraveți murați, tartă cu cremă;
  6. Masa Zilei: Ardei umpluți cu orez, crochete de varză, fructe;
  7. Masa Zilei: Supă de cartofi, frigănele de creier cu legume, clătite cu marmeladă;
  8. Masa Zilei: Țelină cu unt, pui fripți, tort.

Scriind rețetele, mi s-a părut interesant cât de mult era de muncă la ele, cât de mult dura să realizezi rețetele vremii și felul în care pregătirea alimentației făcea parte din rutina zilnică a familiei.

De asemenea, mi s-a părut deosebit de interesantă rețeta de savarină (pagina 4) la fel cum interesantă mi s-a părut rețeta medievală de pui fript în lut (pagina 8).

Cu speranța că veți încerca măcar câteva dintre rețetele vechi, vă doresc poftă bună!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.