Masa Zilei, rețete vechi din perioada celui de-al Doilea Război Mondial
În cadrul evenimentului Someș 2021: Sunt Riveran, într-o plăcută duminică de August ne-am dus la evenimentul intitulat Someș Delivery, în cadrul căruia am achiziționat o colecție micuță de decupaje din Timpul Familiei ale rubricii Masa Zilei de Sanda Marin.
Cumva, mi s-a părut relevant să încerc să-i expun publicului interesat o serie de rețete din perioada 1941 – 1943, așa că iată-le:
- Masa Zilei: Măcriș cu ouă, drob de miel cu salată și cremă de griș;
- Masa Zilei: Chiftele cu brânză și orez, musaca de varză și cremă de vanilie;
- Masa Zilei: Salată rusească, pui înăbușit, cu sos de parmezan și prăjitură de mălai;
- Masa Zilei: Găluște de mălai cu smântână, pârjoale moldovenești cu cartofi și savarina;
- Masa Zilei: Sufle de spanac, gâscă cu castraveți murați, tartă cu cremă;
- Masa Zilei: Ardei umpluți cu orez, crochete de varză, fructe;
- Masa Zilei: Supă de cartofi, frigănele de creier cu legume, clătite cu marmeladă;
- Masa Zilei: Țelină cu unt, pui fripți, tort.
Scriind rețetele, mi s-a părut interesant cât de mult era de muncă la ele, cât de mult dura să realizezi rețetele vremii și felul în care pregătirea alimentației făcea parte din rutina zilnică a familiei.
De asemenea, mi s-a părut deosebit de interesantă rețeta de savarină (pagina 4) la fel cum interesantă mi s-a părut rețeta medievală de pui fript în lut (pagina 8).
Cu speranța că veți încerca măcar câteva dintre rețetele vechi, vă doresc poftă bună!
Lasa un raspuns